Attractiepark Slagharen

Het verbouwde zwembad in het atractiepark Slagharen heeft een geheel nieuwe en kleurrijke glijbaan, die vanaf de buitenkant goed te zien is …
D.m.v. fotobewerking achteraf zijn de kleuren extra geaccentueerd, waardoor de foto toch een goede uitstraling krijgt, ook al is deze op een bewolkte dag gemaakt.

 


Avebe in De krim

In De Krim is de AVEBE fabriek al jaren gesloten.Dit is dus een uitstekende kans om hier foto’s te maken van vele verloren jaren waarbij hier en daar het verval al duidelijk zichtbaar is.

 


Middelkerke – België

Middelkerke is een klein kustplaatsje in Belgie, waar op sommige punten de tijd een beetje stil lijkt te hebben gestaan. Een leuk dorpje met eigen gewoontes en hele leuke bezichtingingsplekken. Als je goed om je heen kijkt zie je hele leuke en fotowaardige scenes, zeker met belichting van een laag staande zon …

Boerderij in Staphorst

Achter een oude boerderij in Staphorst staan oude gebruiksmaterialen ver weg gestopt in donkere hoeken. Vergeten en nooit meer aangeraakt, voor jaren en jaren … Door gebruik van een statief en lange sluitertijden kun je heel goed de verborgen schatten van het verleden vastleggen en sfeervolle foto’s creeren.
Doel in België

Doel, een klein dorpje in Belgie vlak boven Antwerpen, met een hele apparte historie. Gelegen vlak bij een kencentrale is dit dorp nagenoeg verlaten. De bewoners zijn er door de overheid “weggepest” om plaats te maken voor uitbreiding van de kerncentrale en omliggende industrie.
Vele huizen zien er uit alsof de bewoners plotseling gevlucht zijn en alles hebben achtergelaten…

Als je in Doel rond loopt heb je het gevoel op afstand bekeken te worden. Waar of niet waar er bekruipt je onbehaagelijk gevoel. De huidige overgebelven bewoners storen zich wel aan bezoekende fotografen, maar mogen op laste van de overheid geen mensen aan spreken, lastig vallen of bang maken.

De vele grafiti maakt het een kleurig geheel, maar doet uiteraard wel afbraak aan het echte “Urban” gevoel. Toch is Doel een belevenis …

 


Fabriek in Coevorden

De oude fabriek in Coevorden is al bijna helemaal weg. Alleen de voorgevel staat er nog ter nagedachtenis o.a. aan het bombardement van de fabriek op 21 februari 1944, waarbij drie medewerkers om het leven kwamen.

Zeker op een bewolkte dag en het gebruik van HDR komt de voorgevel mooi naar voren.

 


de Olde Skoele

In de buurt van Zwolle staat een oude school “d’ Olde Skoele”. In gebruik genomen door een groep muzikanten die het af en toe gebruiken, maar meestal is er niemand aanwezig. Een spookachtig aangezicht, zeker als het schemert.

Je kunt er niet naar binnen, maar buitenom zijn er, met enig inzicht, toch leuke foto’s te maken. De buren vinden het niet eens raar als je komt fotograferen en zwaaien zelfs vriendelijk (of was dat anders bedoeld…?).

 


Oud huisje in Hattem

In Hattem staat een oud huis wat helemaal vervallen is. De eigenaar wil het bestaande pand slopen om er een geheel nieuwe woning op te zetten. Van de eigenaar (hij was zelf niet aanwezig die dag) mochten wij binnen en buiten foto’s maken op eigen risico. Het huis staat namelijk op instorten.

Als je niet beter weet zou je denken dat de bewoners van dit huis in de 2e wereldoorlog zijn gevlucht en het huis hebben achtergelaten voor wat het is.

Spookhuizen

Zowel kasteel Reuvensweerd (bij Brummen) als een school in het Belgische plaatsje Doel zien er uit als echte spookhuizen. De school in Doel is gewoon verlaten, maar het kasteel bij Brummen heeft echt een hele nare uitstraling. Iemand van ons team kreeg zelfs hoofdpijn die steeds erger werd naar mate we dichter in de buurt van het kasteel kwamen.

De eigenaar en omwonenden zijn niet gediend van mensen op hun terrein, gevraag of ongevraagd. Aan fotografen hebben ze al helemaal geen zin en worden dan ook met veel bombarie geweerd van het terrein …

Een vreemd detail: de klok van het gebouw is al in de oorlogstijd kapot geschoten en werkt sinds die tijd niet meer. Toch staat op diverse foto’s de klok op andere tijdstippen….Creepy!!

 


Spoorwegen

Spoorwegen zijn altijd al een aantrekkingspunt geweest voor fotografen. Het lijkt vaak verlaten en levert mooie foto’s op. Pas echter wel goed op, een passerende trein hoorje pas op het laatste moment en heeft een enorme vaart als je er vlak bij staat!

Wees ook op je hoede voor mensen om je heen. Je wordt vaak erg goed in de gaten gehouden dat je geen andere bedoelingen hebt dan fotograferen. Je zou niet de eerste zijn die een heel andere bedoeling heeft bij het spoor.

 


Verkeerspark Assen

In Assen heeft er lang een verkeerspark gelegen voor kinderen. Eerst meer in het centrum van Assen, maar later verplaatst naar de rand van het industrieterrein. Al sinds jaren is het park niet meer in gebruik en nu zelfs al helemaal gesloopt.

Hier is veel vernield en staan diverse gebouwtjes op instorten. Je moet wel oppassen dat je jezelf niet verwond aan de scherpe uitstekende delen en het vele glas overal.Het bord ” Bedankt & tot Ziens” is nog opvallend goed leesbaar …

 


Verlaten pretpark

Op weg naar Doel kwamen we nog een verlaten pretpark tegen in Belgie. Alleen een groot gebouw (vroeger waarschijnlijk de entree en het restaurant) is nog over. Moeilijk voor te stellen dat veel mensen en vooral kinderen zich hier in het verleden goed hebben vermaakt.
Zoo in Emmen

De dierentuin in Emmen heeft een enorme metamorfose ondergaan. Niet alleen een andere locatie, maar ook vele malen groter geworden en veel ‘gemaakt’ authentieke plekken. Wel leuk voor de foto’s, maar voor het gevoel is het het net niet…..

Groot opgezet, waardoor je in 1 dag niet alles kunt bekijken. De ervaring op de eerste dag viel toch tegen, waardoor het waarschijnlijk bij deze foto’s blijft voorlopig.